DIN PILDELE MANTUITORULUI PIT View larger

DIN PILDELE MANTUITORULUI - PREOT IOSIF TRIFA

O.D. PREOT IOSIF TRIFA *

Nou

Acest produs nu este pe stoc!

8,00 lei

Modalitati de livrare
Livrarea produselor se poate face prin:
1. Ridicare sediu sau filiale: cost 0 ron;
2. Posta Romana: cost 15 ron;
3. Curierat: cost 20 ron;
Plata comenzilor se poate face prin:
1. Numerar: ridicare din sediu sau filiale
2. Ramburs: livrare prin curier sau Posta Romana
Returnarea produselor:
Daca nu esti 100% multumit de produsul cumparat, poti sa il returnezi in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care ti-a fost livrat.
Contact:
Email: comenzi@carteadeaur.ro
Tel: 0269.216.677
 • CUVÂNT ÎNAINTE

  Poporul nostru cunoaşte mai ales evangheliile care se citesc duminica, dar cele mai multe din învăţăturile Mântuitorului nu vin la rând în evangheliile duminicilor de peste an şi de aceea oamenii le cunosc mai puţin sau chiar deloc.

  Între acestea sunt şi cele mai multe dintre pildele Mântuitorului. Şi, o, ce minunate sunt aceste pilde! Mântuitorul a fost un Învăţător neîntrecut. El n-a predicat oamenilor în glas de filozofie neînţeleasă. El a folosit pilde şi asemănări luate din viaţa şi traiul oamenilor. Sunt simple aceste pilde, dar în ele se află tot adâncul înţelepciunii.

  Mă folosesc şi de acest prilej să le spun cititorilor din popor că toate pildele şi învăţăturile cele frumoase din această carte sunt luate din Noul Testament, adică din cartea ce cuprinde toate învăţăturile Mântuitorului şi ale apostolilor. Iată ce comori scumpe sunt în Noul Testament. Nu este pe suprafaţa pământului o carte mai „cu putere“ decât Noul Testament. Şi totuşi sunt atât de puţini acei creştini care au această carteşi se adapă din puterea ei.

  Eu cred că nu este sub soare un lucru mai dureros decât un creştin care ştie citi, dar nu are în casa lui Noul Testament şi nu citeşte zilnic în el, ca să ia viaţă din via­ţa lui Iisus, dar din darul Lui, lumină din lumina Lui, putere din puterea Lui.

  Toţi cei cuprinşi de râvnă pentru sufletul lor şi pentru lucrul Domnului vor afla în aceste pilde un ajutor pentru întărirea lor sufletească şi pentru aducerea sufletelor la Mântuitorul. Pentru trezirea păcătoşilor la o viaţă nouă, nimic nu lucrează cu atâta putere ca pildele Mântuitorului.

  Mulţumesc şi din acest loc Domnului şi Mântuitorului meu Iisus Hristos că mi-a ajutat să tâlcuiesc aceste pilde. Pe El Îl rog să-i binecuvânteze cu dar de mântuire sufletească pe cei care le vor citi şi pe cei cari le vor răspândi, căutând cu ajutorul lor să pescuiască suflete din adâncul fărădelegilor.

   

  Sibiu, la 1 decembrie 1927

   

   

  IOSIF TRIFA, preot,

  redactorul foii «Lumina Satelor»