TALCUIREA EVANGHELIILOR PR.I.T View larger

* imaginile au caracter informativ

TALCUIREA EVANGHELIILOR - PREOT IOSIF TRIFA

O.D. PREOT IOSIF TRIFA *

Nou

25,00 lei

Modalitati de livrare
Livrarea produselor se poate face prin:
1. Ridicare sediu sau filiale: cost 0 ron;
2. Posta Romana: cost 15 ron;
3. Curierat: cost 20 ron;
Plata comenzilor se poate face prin:
1. Numerar: ridicare din sediu sau filiale
2. Ramburs: livrare prin curier sau Posta Romana
Returnarea produselor:
Daca nu esti 100% multumit de produsul cumparat, poti sa il returnezi in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care ti-a fost livrat.
Contact:
Email: comenzi@carteadeaur.ro
Tel: 0269.216.677
 • Cuvânt înainte

  Poporul nostru crede că Sf. Evanghelie e o carte sfântă ce trebuie să stea îmbrăcată în aur pe masa altarului şi numai preotul are voie să citească în ea. Această judecată trebuie lăsată şi îndreptată.

  Învăţăturile Mântuitorului şi ale Apostolilor se află scrise într-o Carte ce se numeşte Noul Testament. Din a­ceastă Carte fac parte şi Evangheliile. Această carte trebuie citită de toţi cei care ştiu citi. Despre oamenii din vremea Mântuitorului, Evangheliile ne spun că umblau zile întregi după Iisus, din sat în sat şi din oraş în oraş, să-I poată auzi Cuvântul. Gloata era uimită de învăţătura Lui, deoarece cuvântul Său era cu putere (cf. Luca 4, 37). Toţi se mirau de cuvintele plăcute ce ieşeau din gura Lui şi ziceau: „Niciodată om n-a grăit ca Omul Acesta” (Ioan 7, 46).

  În Noul Testament, în care se cuprind şi Evangheliile, se află şi azi tot aceleaşi învăţături după care alergau oamenii pe vremea Mântuitorului. Nu este pe suprafaţa pământului o carte mai „cu putere” decât Noul Testament. Şi totuşi sunt atât de puţini creştinii care cunosc această Carte şi citesc în ea.

  E un mare dar să poţi citi Cuvântul lui Dumnezeu în orice vreme şi oriunde.

  E un mare ajutor sufletesc să poată omul citi şi el însuşi, acasă, evanghelia ce o aude la biserică; să judece el însuşi asupra ei şi să se adâncească în ea. E un mare ajutor acest lucru şi pentru caz de neputinţă, când omul nu poate merge la biserică să audă Sfânta Evanghelie. Acest ajutor îl dă şi cartea de faţă.

  De când Domnul m-a chemat în slujba Oastei Lui, am lucrat mult la tâlcuirea evangheliilor. M-au preocupat ani de zile aceste tâlcuiri.

  În anul 1925, am şi scos o carte cu «Evangheliile Duminicilor de peste an şi tâlcuirea lor». Atunci eram însă numai un „şcolar” începător în şcoala cea mare a Duhului Sfânt. Tâlcuirea a trebuit refăcută şi îmbogăţită.

  Cu ajutorul Domnului, am pus acum sub tipar mult-dorita noastră carte. Ea va ieşi împărţită în mai multe cărţi[1] cuprinzând tâlcuirea evangheliilor din du­minicile de peste an.

  Cartea primă este aceasta. Ea cuprinde evangheliile duminicilor de la Anul Nou până la Paşti. Evangheliile praznicelor nu sunt în cartea aceasta. Ele vor ieşi într-o carte deosebită.[2]

  Cartea de faţă este un mare ajutor şi pentru fronturile şi adunările Oastei Domnului. Fraţii ostaşi vor avea de acum, pentru fiecare duminică, evanghelia şi tâlcuirea ei.

  Slăvit să fie Domnul şi pentru această biruinţă! Darul şi binecuvântarea Lui să se pogoare peste cei care vor citi aceste cărţi şi le vor răspândi, ajutând şi pe alţii să guste din apa cea vie şi mântuitoare a Evangheliei.

   

  Geoagiu – sanatoriu, la 24 ianuarie 1934

   

  IOSIF TRIFA – preot

  [1]Părintele Iosif a scos această carte în trei volume, pe rând. Am socotit necesară apariţia ei într-o singură carte care să cuprindă la un loc tâlcuirile evangheliilor tuturor duminicilor de peste an (n. n.)

  [2]Autorul n-a reuşit să mai realizeze această ediţie, căci a fost chemat în curând la Acela pe care L-a slujit cu o credinţă neobosită întreaga lui viaţă de lupte şi jertfe pentru biruinţa Adevărului (n. n.)