OGLINDA INIMII OMULUI-PR.IOSIF View larger

* imaginile au caracter informativ

OGLINDA INIMII OMULUI - PREOT IOSIF TRIFA

O.D. PREOT IOSIF TRIFA *

Nou

Acest produs nu este pe stoc!

11,00 lei

The minimum purchase order quantity for the product is 100

Modalitati de livrare
Livrarea produselor se poate face prin:
1. Ridicare sediu sau filiale: cost 0 ron;
2. Posta Romana: cost 15 ron;
3. Curierat: cost 20 ron;
Plata comenzilor se poate face prin:
1. Numerar: ridicare din sediu sau filiale
2. Ramburs: livrare prin curier sau Posta Romana
Returnarea produselor:
Daca nu esti 100% multumit de produsul cumparat, poti sa il returnezi in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care ti-a fost livrat.
Contact:
Email: comenzi@carteadeaur.ro
Tel: 0269.216.677
 • Cuvânt înainte

  O carte tipărită cu slove vechi (chirilice) a umblat odinioară între creştinii noştri. Era întitulată Oglinda inimii omului celui dinlăuntru. Era o traducere din slavoneşte, făcută de un călugăr cu numele Macarie. Călugărul Macarie spunea că Oglinda aceasta ar fi scrisă de un călugăr rus. Adevărul însă este că această carte a fost scrisă în Franţa de un anume I. Gossner, în spiritul Bisericii Romano-catolice, înainte de anul 1820. Traducerea slavonească n-a făcut decât unele mici schimbări.

  Cartea de faţă nu e o traducere a cărţii franceze, nici o tipărire din nou a traducerilor ei. Eu am prelucrat această carte şi am prefăcut-o cu totul din nou, punând în ea prisosul meu sufletesc. Mai mult de jumătate din ea are un mers diferit de cum e cartea franceză şi traducerile ei. Aşa cum se prezintă Oglinda aceasta, este o carte cu totul nouă şi originală.

  Despre folosul şi plăcerea cu care se citeşte această carte mărturiseşte şi faptul că, în decurs de câţiva ani, s-a tipărit în 35 de mii de exemplare.

  Domnul să binecuvânteze cu dar de mântuire sufletească pe cei care o vor citi şi pe cei care o vor răspândi, căutând să pescuiască cu ea suflete din adâncul fărădelegilor.

   

  Sibiu, la 1 mai 1936

   

   

  Preot IOSIF TRIFA,

  redactorul foii «Isus Biruitorul» 

  Prefaţă

   

  Prestigioasa editură «Oastea Domnului» din Sibiu, cunoscută deja prin lucrările de excepţie pe care le editează, ne oferă bucuria duhovnicească de a ne dărui acum una din lucrările de spiritualitate cu mare trecere în rândul credincioşilor şi anume: «Oglinda inimii omului».

  Este o lucrare ce apare acum în a V-a ediţie, ultimele două fiind scoase după 1990, lucru ce dove­deşte faptul că ea a fost foarte bine primită de către cititori, mai ales în aceste vremuri pe care le trăim.

  Dintotdeauna, cărţile de popularizare a credinţei în rândul maselor au fost apreciate şi citite cu spor de către credincioşii dornici de a cunoaşte şi de a pătrunde tainele credinţei creştine şi, mai ales, de a le pune în practică zi de zi.

  Ele au avut rolul de a le face accesibile credincioşilor adevărurile revelate, de a-i îndemna la o trăire autentică a lor în duhul Evangheliei lui Hristos şi de a le da posibilitatea de a transmite şi altora ceea ce şi ei au descoperit ca bunuri de mult preţ pentru viaţa lor duhovnicească.

  Între aceste două lucrări se înscrie şi cea de faţă, «Oglinda inimii omului», care a fost tradusă aproape în toate limbile de circulaţie, fiind citită de credin­cioşi aparţinând diferitelor confesiuni creştine. La succesul ei deosebit a contribuit şi ilustraţia sugestivă ce a avut un efect benefic şi întăritor asupra cititorilor.

  În «Cuvântul înainte» al Părintelui Iosif Trifa, scris la ediţia din 1936, se arată că ea nu este o traducere propriu-zisă după ediţia franceză în vogă a­tunci, ci este o prelucrare a ei în care el a pus ceva din sufletul său şi anume dragostea faţă de Hristos şi faţă de mântuirea sufletească a semenilor săi.

  Cu siguranţă că şi această nouă ediţie va aduce un balsam binefăcător în sufletele şi în inimile cele însetate de Dumnezeu şi mai ales le va înmuia şi le va preface în aşa fel încât în ele să-şi facă sălaş Crucea răscumpărătoare a Domnului, iar cititorul să devină o făptură nouă” în Hristos Iisus Mântuitorul nostru.

  Felicitând pe iniţiatorii acestei lucrări şi binecu­vân­­­tân­du-i pe cei care au ostenit la apariţia ei, cerem harul şi ajutorul lui Dumnezeu asupra tuturor celor care se vor apleca cu dragoste şi cu dorinţă de înnoire sufletească asupra paginilor ei.

   

    VISARION RĂŞINĂREANU

  episcop-vicar

  Sibiu

  Sibiu, la 1 noiembrie, 2000